Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Måndag

Kategori: Allmänt

Kraftiga blödningar. Klumpar. "Mensvärk".

slukerska

Kategori: Allmänt

Jag är nörd. Det måste erkännas. Jag slukar allt som finns att tillgå i något ämne när jag väl fått upp ögonen för det. Som graviditet. Eftersom jag har ett enormt intresse för medicin blir jag ännu nördigare och besserwissrigare när det gäller just det kroppsliga som hör graviditet till.

Järntabletter, till exempel. Har hört flera exempel på när barnmorskor råder gravida att ta järntabletter trots att deras värden egentligen är ganska OK. Vad de tydligen inte vet är att järn faktiskt är ett tveeggat svärd, järn är en tungmetall som kan orsaka skada vid för höga doser.

Man måste lita på sjukvårdspersonalen och kunna lägga sig i händerna på dem. Men de är bara människor. I första hand tror jag på att känna sin egen kropp bäst. Vad vill min kropp? Lyssna på din kropp. Men också på sjukvårdspersonalen, förstås.

Blodet droppar...

Kategori: Allmänt

Det fortsätter blöda, ganska mycket till och med. Kände mig yr och trött igår. Jag trodde att den stora klumpen som kom ut efter en förlossningsliknande kamp var allt, men tydligen inte. Där verkar finnas mycket blod. Det ska bli spännande att höra vad det säger på gynmottagningen i veckan. Behöver jag medicinska sammandragningar för att få ut allt? Behöver jag skrapning?

Grannen arbetar på operationsavdelningen på lasarettet och jag vill verkligen inte att hon ska stirra rakt upp i musen på mig om jag skulle behöva en skrapning. Måste kolla upp det där isåfall och se om jag kan få en tid när hon inte är i tjänst. I-landsproblem...