Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

grubbel

Kategori: Allmänt

Jag har grubblat ganska mycket de senaste dagarna och nu är jag rädd att kroppen signalerar till livmodern att min kropp inte är någon bra plats för ett foster. Försöker slappna av. Jag har inga problem alls, jag är bara en grubblare. Oroar mig för allt. nyårslöftet blir att få slut på grubblandet. 

Vad har jag att grubbla över?

Jag har precis fått nytt jobb.
Jag är gravid. 
Jag har ett bra hem. 
Jag har relativt mycket pengar på banken. 
Jag har ett bra förhållande sedan snart 10 år tillbaka. 
Jag har en bra utbildning, en fil. mag och är civilekonom.

Allt detta grubblar jag på? Är rädd att förlora jobbet då de ser min växande mage. Är rädd att aldrig få en bra lön. (Har nu en bit över 20 och det är vad en undersköterska tjänar. Herregud, jag har pluggat i mer än 4 år). Jag gubblar på om ungen blir missbildad pga allt godis jag ätit. Jag grubblar på allt. Nu får det vara slut.

Det växer

Kategori: Allmänt

Det är nu illameåndet ska börja - och hålla på till vecka 12 ungefär. Ja, om man är en genomsnittlig människa. Jag har mått lite småilla när jag vaknat tidigt på morgonen, men har det har ännu inte kommit upp något. Andra symtom just nu är brösten - vad ömma de är. Och lite större. Imorse blev jag rädd när det högg och högg, som om lillen därinne smugglat med en kniv in i livmodern och högg som besatt. "Nu kommer den ut" tänkte jag. Men jag tror att det bara var nerver pga allt växande...eller hur?!

Jag känner på mig att allt kommer att gå bra. Förutom om ungen fått hjärnskador av alla färgämnen och tillsatser i allt godis jag ätit...Usch. Men på något sätt känns det som om allt kommer gå bra denna gång. Det är en stark groda därinne. Och det är en tjej. Och detta vet jag nu i vecka 6 - några dagar.

Mellandag

Kategori: Allmänt

Julen gick bra. Klart att svärmor hade köpt rökt lax till mig och jag var tvungen att helt enkelt låtsas som om jag intë sett den på julbordet. Jag var nog ganska jobbig med att tacka nej till mat som stått i rumsvärme i mer än ett dygn. Påpekade också att crème fraichen hade gammalt datum, men jag tog en klick sås gjord på den ändå. Hoppas det inte gör något. Tackade också nej till vin inte mindre än 3 gånger.

Men jag tror ingen misstänkte något. Faktiskt.

Men... idag åkte svärföräldrarna mot europa. På vägen stannar de till hos oss i södra Sverige (medan vi är hos dem). De har husbil så de ska stanna och ta lite el av oss med mera. Jag kom på att jag har graviditetsböcker liggandes lite varstans därhemma. Hela julen har man klarat sig från misstankar, och nu en sån här grej! Men men...det är mest komiskt. 

 Jag är sugen på något salt (chips!!) efter allt söta under julen.  Så nu ska jag faktiskt sticka iväg och köpa lite onyttigheter. P är hos en kompis hela kvällen och jag har hela stora huset för mig själv hela kvällen. Och en katt.