Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

snart dags?

Kategori: Allmänt

Jag väntar på mensen. Den borde komma inom 3 veckor. Jag ska försöka bli gravid igen. Jag är inte desperat, men jag är 28 år gammal och det börjar bli på tiden.

Det var inte förrän i våras som jag kände att jag vill ha barn. Innan dess har jag inte tänkt så mycket på det. Det faktum att min sambo gärna vill ha barn fick en låga att tändas inom mig. Barnet kommer att bli önskat, men inte desperat efterlängtat. Jag är inte den typen som har sex bara för att avla ett barn, just vid rätt tidpunkt efter att ha kollat status på slidsekret (det finns såna!!) och ägglossningstest. Man har sex för att det är skönt och blir det en unge så blir det. Jag vill mest av allt att min kropp ska fungera bra efter misfallet igen. Och det är klart att jag vill uppleva lyckan med att ha en "groda" i magen igen. All depression blir som bortblåst och man upplever ett konstant lyckotillstånd. Det är inte helt fel...

Oro

Kategori: Allmänt

Jag bär en viss oro med mig. Tänk om jag inte kan få barn...
Jag blev ju gravid, men tänk om det blir missfall på missfall? Min mens har varit konstig i flera månader innan jag blev gravid. Egentligen har alla någon sorts krämpa, men jag tycker att mina krämpor är för många. Men jag kan inte veta förrän jag försöker kanske 3 gånger till. Just nu är jag lite orolig att jag inte ska få mens mer. Varför? Jag vet inte. Jag är bara rädd. "Det skulle vara typisk mig", tänker jag. Precis när jag vill nåt, så går det inte.

Men jag ska slappna av och bara chilla. Inte tänka negativt. Det är de negativa tankarna som ställer till det, det blir som en självuppfyllande profetia.
Det ordnar sig!

fler symtom

Kategori: Allmänt

Jag skrev tidigare om de graviditetssymtom jag hann få. Såg att jag glömt en del saker.

Klåda i ansiktet. Det kliade i ena ögonbrynet och i pannan på samma sida. 
Yrsel. Yr som bara den när jag ställde mig upp.
Magen. Å hej och hå. Det kändes som om...ja, jag vet inte. Magen fungerade inte som vanligt i alla fall. Ändå hann jag inte vara gravid i ens 2 månader.
Migränen försvann. Kom att tänka på det idag, när jag fick migrän för första gången på 2 månader. Annars får jag känningar 2-5 gånger per månad. 
Hyn blev klarare. Kan bero på sommaren också, då min hy alltid är bättre. Tyvärr har jag dålig hy trots att jag är 28. Så när jag läser att man får dålig hy under graviditeten tänker jag: slå detta om du kan! Jag tror att jag kommer få bättre hy, nämligen. Kan inte tänka mig att hyn blir ännu sämre. Jag har hy som en pubbig 15-åring.