Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Vecka 22 + några dagar

Kategori: Allmänt

Grodans sparkar är så mysiga. Den tar verkligen i och det är så sött. Sparkis kallar jag den numera, men den heter fortfarande grodan.

Ultraljudet visade ju att jag är 10 dagar före min egen beräknade vecka. Barnmorskan håller däremot med mig. Jag VET (jag har dokumenterat) när jag hade mn senaste mens och hon tyckte att magen är för stor för att bara vara i vecka 21. Så jag är i vecka 22 nu. På måndag  går jag in i vecka 23. Så det så. Hon menar att fosterrörelserna inte borde kommit så tidigt om jag "bara" var i den vecka som ultraljudet angav. Skönt att ha lite stöd där.

Mår inte bra av att gå till jobbet nu när jag är uppsagd på fel grund. Pga graviditet, ja. Klart de inte säger det, men det är så uppenbart. Jag får inte ens jobba kvar tills min ordinarie provanställning tar slut. Samtidigt är den en tjej med samma tjänst som jag som ska sluta 30/5 men hon får inte ta ut en veckas semester pga för stor arbetsbörda. Till mig sa chefen att jag sägs upp pga "för liten arbetsbörda". Lägg ihop 1+1. Det går liksom inte ihop...

Känner mig inte motiverad att göra ett bra jobb. 3 veckor kvar och jag längtar tills veckorna är över. Jag ska slappna av och bara vara ledig i sommar, i 3 månader innan grodan kommer ut. Jag ska leta bäbissaker, planera grodans rum (fast det blir i huset vi köpt som vi flyttar in i i nov.), bara ta det lugnt och ha det bra med sparkis.