Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Vecka 22 + några dagar

Kategori: Allmänt

Grodans sparkar är så mysiga. Den tar verkligen i och det är så sött. Sparkis kallar jag den numera, men den heter fortfarande grodan.

Ultraljudet visade ju att jag är 10 dagar före min egen beräknade vecka. Barnmorskan håller däremot med mig. Jag VET (jag har dokumenterat) när jag hade mn senaste mens och hon tyckte att magen är för stor för att bara vara i vecka 21. Så jag är i vecka 22 nu. På måndag  går jag in i vecka 23. Så det så. Hon menar att fosterrörelserna inte borde kommit så tidigt om jag "bara" var i den vecka som ultraljudet angav. Skönt att ha lite stöd där.

Mår inte bra av att gå till jobbet nu när jag är uppsagd på fel grund. Pga graviditet, ja. Klart de inte säger det, men det är så uppenbart. Jag får inte ens jobba kvar tills min ordinarie provanställning tar slut. Samtidigt är den en tjej med samma tjänst som jag som ska sluta 30/5 men hon får inte ta ut en veckas semester pga för stor arbetsbörda. Till mig sa chefen att jag sägs upp pga "för liten arbetsbörda". Lägg ihop 1+1. Det går liksom inte ihop...

Känner mig inte motiverad att göra ett bra jobb. 3 veckor kvar och jag längtar tills veckorna är över. Jag ska slappna av och bara vara ledig i sommar, i 3 månader innan grodan kommer ut. Jag ska leta bäbissaker, planera grodans rum (fast det blir i huset vi köpt som vi flyttar in i i nov.), bara ta det lugnt och ha det bra med sparkis.

Plus och minus

Kategori: Allmänt

Allt bra med grodan. Sparkar allt mer, vilket är mysigt.
Den har dock varit ganska stilla i 2 dagar nu eftersom jag inte mått bra. Då går ju stresshormonerna över i fostret och det är som om den blivit "paralyserad". jag blev nämligen uppsagd från jobbet. Varför? Vad tror ni? Självklart sa de ju inte att det beror på graviditetetn, men man förstår ju det. Jag kan inte gå och må dåligt eftersom det kan skada grodan. Jag måste fokusera på det positiva. Det positiva är att jag ändå inte trivs på jobbet och får nu en lååång ledighet innan grodan kommer. Jag känner ingen större press att söka nya jobb i sommar eftersom det är liten chans att någon vill ha mig. Jag ska dock söka några jobb men jag ser det som ett plus om jag får jobb, inte ett tvång. Vi klarar oss ekonomiskt. jag har ett bra sparkapital som täcker handpenningen på huset och P har också ett kapital, så vi klarar oss bra. Klart man inte kan gå och shoppa hela huset fullt av prylar på en gång, men det får ta sin tid. Vi bor idag på 72 kvm, vårt hus är 157 kvm. Det återtsår alltså ca 80 kvm att inreda. Men det kommer en tid för det också. Vi får fokusera på grodan först. Åh, nu sparkade den! Måste tänka positivt, för när jag är glad så är grodan också glad!

Grodan då?

Kategori: Allmänt

Ok, vi har köpt hus. Men grodan då?

Jag är enligt det andra ultraljudet i vecka 20 på måndag. Om 2 dagar alltså. halvtid!
Men magen är stor. En på jobbet uttryckte det: "Jaha, ska du inte ha förrän då!".

Jag känner sparkar därinne varje dag nu och det är mysigt. Jag kände till och med några sparkar utanpå magen. P fick också känna och han tyckte det var häftigt.

Jag mår fortfarande illa så fort jag blir hungrig eller dricker för lite vatten. Då kommer också migränattacken som på beställning.

Vi hade fått reda på könet vid ultraljudet men jag sa nej. Jag vill inte få förutfattade meningar om barnet. De flesta inser nog inte det, men vet man vad det är för kän bygger man upp en massa förväntningar efter just könet. Är det en flicka så målar man kanske rummet rosa och köper en masa rosa kläder och tänker sig en liten prinsessa. Jag vill inte styras av kön. Jag har fått min beskärda del av känsdiskriminering och vill behandla mitt barn som den individ det är. Folk runtomkring säger apropå detta: "Men vad jobbigt, då kan du ju inte köpa kläder förrän efter förlossningen". Nähä, kan jag inte det? En baby-pojke kan inte ha rosa eller rött? En flicka kan inte ha blått? Det är lite sick, detta att folk har bestämda åsikter om något så banalt som färg och kön. Näpp, jag ska få ett barn, inte en pojke eller flicka med förutbestämd framtid utefter genus.

Annars mår jag bra. Ska börja träna lite mer nu efter dunderförkylningen. Ut på prommis idag.