Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Ont

Kategori: Allmänt

Jag vill egentligen inte proppa värktabletter men har ändå tagit alvedon några gånger nu. Halv tablett varje gång. Jag klarar det inte annars.

Jag läste i Att Föda (av Gudrun Abascal) att latensfasen (som jag hoppas och tror att jag befinner mig i nu) inte upplevs så smärtsam. Men jag har fått två värkar nu det sista som jag bara inte klarar av flera gånger. Det svartnar för ögonen. Det känns inte rätt. Det känns som om något håller på att gå sönder. Väldigt otäckt.

Det är väldigt individuellt med smärta, men jag fattar inte hur vissa kan säga att det inte är så farligt med förlossningssmärta. Kan det vara så att de som upplever stark mensvärk har starkare smärtupplevelse vid förlossning?

Jag vet verkligen inte hur jag ska klara smärtan. Blev lamslagen och chockad av de senaste två värkarna. P skrubbade precis rent badkaret åt mig för jag vill ta ett bad. Hoppas att det ska hjälpa jämte alvedonen.

Tappar hoppet lite när jag läser hos http://acarolinas.blogg.se att förlossningssmärtorna inte var så farliga. Blir avundsjuk. Jag har nog nu i latsensfasen (om jag nu är i den, men det här kan ju inte vara förvärkar!!) större smärtor än hon. Blir så sur på det. Varför ska jag ha det så jävligt? Varför är det så orättvist?

Ska nog prova tensen snart. Men jag har inte så ont i ryggen som just vid livmoderöppningen. Undrar om det hjälper ändå...

Vi får se om P får åka till jobbet imorgon. Om jag inte har fått vattenavgång eller om värkarna inte kommer 3 gånger på 10 minuter så är det lika bra att han åker. Dvs om jag inte behöver åka till BB. Sen när det börjar dra ihop sig (ha ha) så kan han åka hem. Han har 20 minuters bilväg hem från jobbet så det lär vi fixa.

Hur jag fixar förlossningen och återstoden av detta är ett mysterium än så länge. Fick precis en onding till.

Nu har det börjat

Kategori: Allmänt

Nu börjar det hända saker. Smärtsamma förvärkar och snart är nog hela slemproppen ute.
Har sovit 2 timmar i taget inatt (ungefär som vanligt då) men denna gång med skillnaden att det var värkarna jag vaknade av. Igår kväll fick jag täta värkar som kändes som superstark mensvärk, det gick inte mer än 2-4 minuter emellan. Tänkte att du är det snart dags eftersom de kommer så tätt. Men de avtog i frekvens och nu kommer de kanske varje kvart. Men de gör ont.

Fattar inte hur jag ska klara smärtan, men det gör jag väl på något sätt. Alla andra gör ju det. Men jag ska inte ha någon epidural...men det är det ju inte alla som tar heller. Åh phuu, hjälp. Behöver alla tänkbara tips för att klara smärtan och massor av uppmuntran därtill! Tur jag har P, med hans hjälp kommer det gå bra.

BM-besök

Kategori: Allmänt

BM-besöket igår blev bra. Jag fick pratat lite om min oro för att grodan ska bli stor. Det lugnade mig inte men jag kände att hon lyssnade i alla fall.

Blodtrycket är 110/60. SF-mått 35 (har varit 33 cm de tre senaste gångerna). Uppskattad vikt 3100 g.

Nästa besök är i nästa vecka, vi får se om det blir något...Jag tror det. Men hoppas inte det. Vi vill ju träffa vår lilla sparkis!