Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Lördag

Kategori: Allmänt

Var på IKEA idag. Åkte dit tidigt eftersom det är lönehelg. Ville inte trängas. Helt OK, det var inte så mycket folk vid 10:30 ännu.

Stannade till en stund vid barnavdelningen och jag blev så behaglig till mods när P klämde på skötunderlägg och fingrade på sojälsängar och skötbord.
"Vi kan byta på golvet" sa jag. Vi får inte plats med något skötbord eftersom vi har litet badrum.
"Vi måste ha skötbord, vi kan köpa den här ihopfällbara så kan vi ta med den när vi reser bort" sa P.

Han är så go. Tänk om alla hade en sån bra karl. "Vi måste börja planera lite snart" sa han. Härligt att ha en man som är så modern, haha. Ingen grottmänniska som bara grymtar och knappt tittar på en när man berättar vad som händer i magen i just den veckan man befinner sig i. Han är intresserad och i fredags frågade han mig vilken vecka det är.
"Det är vecka 15 nu va?!".

Min älskade P. Jag är så glad över att vänta bäbis med en så härlig man.

Vecka 15

Kategori: Allmänt

morgon går jag in i vecka 15. Spännandeee! Dags för ultraljud om 3 veckor, då man får se den lilla grodmannen eller grodkvinnan. Jag tycker det känns som en kille. Får manliga vibbar... Men får man säga att man hoppas på en tjej?

Om 3 veckor åker jag och sambon på kryssning. Ska bli skönt med 2 dygn på havet med 4 bufféer (2 middags och 2 frukost). Och så blir det en dag i Oslo.

Fick höra grodans hjärtslag i veckan hos barnmorskan. När jag berättade för P blev han lite känslosam. Han såg så lycklig ut. Fy fasiken vilken bra man jag har. Han är så glad för grodan. Han blir k'nslosam när jag visar min nästan obefintliga bula på magen. Han vill så gärna att jag ska vara rädd om grodan och äta nyttigt. INte för mycket godis, haha. Det är ju färgämnen och bös i det. Det är jag som tutat i honom att godis kan vara skadligt i för stora mängder, så nu ser jag hur förskräckt han blir om jag äter godis flera dagar i rad. Men jag tar inte så mycket. Det gäller att balansera upp det med bra mat. Se på alla som äter färdigmat, hur mycket tillsatser är det inte i det? Jag äter mer hemlagat nu än nånsin. Jag får godkänt betyg på livsmedelsområdet (av mig själv, haha).

Fredag imorgon, jipii!
Vi ska ha filmdejt i soffan. bara vi tre. (P, grodan och jag). :)

Vecka 14

Kategori: Allmänt

Här sitter jag och har ätit en glass och en del godis. Dåligt samvete. Alla dessa färgämnen, konserveringsmedel och andra kemikalier som stackars grodan inte bett om att bli matad med. Men men... jag äter ju så mycket frukt. Godis då och då kan inte skada.

Jag ska till barnmorskan på måndag. Lämna urinprov och klamydiaprov. Turligt nog så slipper jag sära på benen för henne, utan får topsa mig själv i musen och lägga i ett provrör. Men jag är lite sårad eftersom jag hört att endast tjejer under 25 ska lämna klamydiaprov. Jag är 28. Tycker hon att jag ser ut som en slampa? Jag har haft sex med 3 personer i hela mitt liv. Eller räcker det att SE UNG UT? Jag måste fråga henne på måndag. Måste få svar. Det är lite förolämpande att behöva lämna ett prov som man egentligen inte behöver lämna i min ålder.

Krämpor annars?
Dålig smak i munnen hela tiden.
Illamåendet är bättre, behöver inte äta varje timme längre utan kan gå hungrig ett tag utan att må illa.
Har gått upp ca 3 kg. (Fast det är ingen krämpa.)

Har för övrigt köpt 2 par mammabyxor. Sitter perfa, storlek 36.

På jobbet stirrar de på min mage. Chefen också. Igår meddelade hon mig att jag kanske inte får förlängt (vi hörs snart Jämo!), efter att för 2 månader sen ha sagt att anställningen övergår till fast i juni och att hon inte ser några hinder för det. Förutom magen då. Men det sa hon förstås inte. Men man vet. Det är magen. Jag gråter inte för det, det är bara att ta nya tag när det väl är dags.