Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Käk

Kategori: Allmänt

Jag har inte varit sugen på sött lika mycket under graviditeten som jag vanligtvis är. Dock har jag blivit akut sugen efter luncher eftersom jag får en sur smak i munnen varje gång jag äter något. Köpte en påse godis att ha på jobbet och åt upp den på 3 dagar. Det var antagligen bra, för jag är inte alls sugen längre på godis för det gav mig också en äcklig smak. Efter att det söta var borta kom en ful kemikaliesmak och tog över. Fy!

Igår köpte jag en ask läkerol för att bli kvitt det sura. Åt 6 bitar på jobbet, under eftermiddagen. Skulle jag inte ha gjort. Ni vet att det står "överdriven komsuntion kan ha laxerande effekt"?! 6 bitar är tydligen "överdriven konsumtion". I´m telling you!

Jag undviker sött till maten. Dvs läsk, socker och sylt i filen och även pasta, ris och potatis i större mängder. Därför kan man unna sig sött när suget väl sätter in. Idag blir det därför kanske en semla. Eller glass. Blev lite sugen på att köpa hem glass och strössel. Lite sådär lyxigt. Mat måste man lägga lite extra pengar på, det är livskvalitet!

Vecka 9+5

Kategori: Allmänt

Är allmänt sådär. Inte deppig, inte jätteglad. Som man mest är, kan man säga. Mitt humör är verkligen superstabilt nu när jag är gravid jämfört med annars.

Jag har ju nytt jobb men jag vet att jag kommer att bli av med det när provanställningen går ut. En anna tjej som också hade provis och skulle föda ca en månad efter provisen fick gå. Trots att det är förbjudet att göra så så hittar de väl på en ursäkt. Men jag kan inte göra så mycket åt det, får inte oroa mig. Jag vill ju helst att grodan ska må bra och växa fint därinne.

Jag åt godis igår och idag. Var sugen efter lunch. Men så får jag en äcklig känsla efteråt. Fy fy. Jag har lite kvar i hurtsen på jobbet, blir nog att jag äter upp resten imorgon och mår blä då med.

Hela tiden har jag en sur smak i munnen. Måste ha med små syrauppstötningar att göra.

Har inte varit hos BM ännu, hälsosamtalet kan kvitta för de kommer inte säga något som jag inte vet ändå. Jag ska ringa i vecka 11 (om ca en vecka) och boka tid och se om jag kan få ultraljud ca vecka 12. Då tar de väl prover etc. Men något hälsosamtal om mat och medicin undanbeder jag mig, jag kan redan allt.

 

Mat mat mat

Kategori: AllmäntIlamåendet kom tillbaka. Har ej "kastat upp" än som det så fint heter. Men illamåendet gör att man inte orkar göra något alls. Har dock bakat och städat lite idag, eftersom det är söndag.

Jag måste äta något hela tiden, försöker äta nyttigt med mycket frukt. Men jag går upp i vikt, vilket inte är konstigt eftersom jag proppar i mig fler kalorier än innan. Och jag kan absolut inte lägga mig med tom mage.

Jag är beroende av Bärry yoghurt! Saknar alla sorter som fanns innan. Varför är det bara 3 sorter kvar? Innan fanns ju hjortron. Jag saknar den. Måste googla det på en gång.