Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Tisdag

Kategori: AllmäntSå varmt det har varit idag! Har inte suttit ute i mer än kanske 1 timme sammanlagt på grund av hettan. Magen blir alldeles het och det känns som om grodan blir kokt. Men det är nog ingen fara bara man dricker tillräckligt, kroppen reglerar temperaturen och grodan är väl skyddad av den mekanismen.

Har ett tips till alla gravida.Vet ej om det förebygger bristningar men det är värt att prova. Om du badar ofta så välj olja istället för badskum. Oljan lägger sig som en hinna på huden vilket är samma sak som att smörja in sig. Jag använder badkulor varje gång jag badar. På så sätt torkar inte huden ut och man är smidig när man kommer ur badet. Massera alltså inte in duschcrème på magen och andra ställen där du vill att olja ska vara kvar, utan endast de ställen du vill tvätta ordentligt såsom under armar, musen och fötter. Badkulor doftar ofta gott så det blir en bonus att man doftar gott när man kommer ur badet. Vet att Body Shop hade badkulor i goda dofter inna, vet ej om de fortfarande har. Jag ska nog kolla där nästa gång jag är på stan. Just nu använder jag billiga grejer som kommer i en stor burk men de doftar OK ändå. 

Måndag

Kategori: Allmänt

Vaknade vid 02 inatt och kunde inte somna förrän vid 7 igen. Jobbigt. Jag blir deppig på natten när jag är ensam vaken. När jag sedan somnade sov jag till 11. Deppigt det med, sova bort hela dagen. Men man måste ju sova. Måste tänka på grodan, att kroppen och hjärnan får vila när jag bär på en grodis.

Det är vecka 32 idag. 8 veckor kvar ungefär och jag ser ut som om jag har max 2 veckor kvar. Inga bristningar ännu men kommer de så kommer de. Inget jag kan styra över. Jag smörjer in mig då och då men nu börjar huden spänna rejält kring magen och jag är beredd på några strimmor. Jag har ju 8 veckor kvar och det är nu grodan och magen börjar växa som mest. Åderbråck har jag hittills blivit ganska skonad från, har fått några svaga på benen och en del på fötterna. Men eftersom det blir tyngre dessa 8 veckor framöver så förväntar jag mig att få lite mer åderbråck. Sånt är det att vara gravid. Men det är bara tecken på att jag burit på grodis och det är helt OK.  

Revbenssparkar och svullnader?

Kategori: Allmänt

Läser noggrant alla vecka-för-vecka-redogörelser för graviditeten, både på gravid.se, growinglife.se och tidningar och böcker. Jag har väntat på att grodan ska börja sparka på revbenen sådär smärtsamt som alla säger att de gör. Men det kommer inte. Snart är jag i vecka 33 (om en dryg vecka) och då står det att dessa sparkar upphör. Vadå upphör? Jag får väl vara glad över att ha sluppit revbenssparkar. Men de kanske kommer senare för min groda...?

En annan sak jag väntar på, som jag dock helst slipper, är vattenansamlingarna som alla pratar om. Och som alla verkar få. Jag har inte fått vare sig svullna fötter eller ben än. Kanske kommer det mot slutet. Jag gick igår in i vecka 32 enligt senaste mens, men eftersom ultraljudet visade på en lite mindre bäbis skjuter jag fram starten på varje ny vecka till måndag. Så om 2 dagar är jag i 32. Vi får se vilka krämpor som kommer.

Jag har fått nya krämpor som jag tror beror på graviditeten:

* Ont i foten. Känns som om jag stukat den fastän jag inte har det. Kan vara foglossning i foten. Bara den inte breddar sig och blir big-mama-foot.

* Tandvärk vid visdomstanden. Tandköttet blöder lättare och tänderna sitter inte fast lika hårt som vanligt. Tandtråden kommer lätt in i alla hålrum där det tidigare var tajt om plats. Jag väntar dock med tandis tills grodan är ute. Vill inte röntgas med grodan i magen. Ska borsta omsorgsfullt fram till des (om ca 3 månader, så man hunnit läka och kan gå till tandis utan att blöda ner hela stolen).