Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Fredag

Kategori: Allmänt

På bara en vecka tycker jag mig se att grodan putar ut mer och mer när man spänner magmusklerna. ja, alltså när man lutar sig lite bakåt, för då putar grodan ut mellan magmusklerna. Det är kanske inte så konstigt, klart den växer. Men det är kul att se skillnaden. Och idag upptäckte jag, när jag speglade magen på jobbtoan, att jag fått mer framträdande blodådror på magen. Såna små saker som man tycker är häftigt. Har dock inte fått den bruna linjen från naveln och neråt än.

I veckan berättade vi för svärföräldrarna. Fast vi behövde inte berätta, svärmor kom och tog mig på magen utan att vi ens sagt något. "Vad är det här", sa hon. "Hur vågar du, tycker du jag har blivit tjock", skämtade jag.
Hon sa att hon såg det på en gång. De har redan 4 barnbarn men de blev glada. P är minstingen (han är snart 36 och hans bröder är 40 och 42) så det är klart att det blir kul för dem att vi får vårt första barn. Svärmor blev sugen på att handla bäbissaker på en gång. Och sticka! jag älskar hemmastickat, unika saker. Jag betalar gladeligen för garn om hon stickar något. Sen finns det mycket fint i butikerna också, men jag är svag för det lite gammeldags unika. Näe jag var liten sydde mamma kläder till mig (det mesta var förstås köpt). Jag har någon klänning kvar som jag hade som 1-åring. Får vi en tjej så kan hon ha den. Då är det kul att man sparat grejerna.   


Fredag kväll idag. Ska ta ett glas vin och bara slappa. Skoja bara. Bara slappa.

Onsdag

Kategori: Allmänt

Idag är jag hemma sjuk från jobbet. Gick hem pga migrän igår, redan vid 9. Eftersom jag är gravid så kan jag inte ta tabletter och då är det bara att försöka slappna av, dricka mycket och vila för att bli av med migränen.

Jag berättade också "nyheten" för chefen igår. Berättade i samband med att jag gick hem, sa ursäktande att jag inte kan ta tablett och att jag därför måste gå hem. Chefen verkade inte bli så upprymd direkt, men jag såg att hon hade misstänkt. Nu väntar jag på efterverkningarna, jag förstår att jag inte får förlängt (och jag kommer att anmäla det till DO eller Jämo, vilket det nu är). Jag vet att de behöver mig på jobbet men som gravid är man ju lite för kostsam och icke önskvärd.

På fredag kommer P´s föräldrar och hälsar på. Jag ska beställa tårta på fina konditoriet. Mmm... vet ej vilken jag ska välja. Passionsmousse, citronmousse eller schwarzwald? Mmm...

Förvirring!

Kategori: Allmänt

Så vilken vecka är jag i?
Enligt egen beräkning, dvs så som man beräknar, från senaste mensens första dag, är jag i vecka 18. Men enligt storleketn på grodan är jag bara i vecka 16. Cannot be. Jag lägger mig mitt emellan och säger vecka 17. Läste att ultraljudet kan ha en felmarginal på plus minus 7 dagar. Vecka 17 känns rimligt med tanke på senaste mens och när jag fick plus på gravtestet. Isåfall går jag in i vecka 18 på fredag.

Jag längtar till ultraljudet på onsdag. Vill gärna se bäbin igen! Hoppas den är lika perfekt och livlig som sist. Och jag hoppas läkaren (denna gången är det en  läkare och inte barnmorska som ska ultraljuda mig) ger mig ett bra besked både om veckan och om hälsotillståndet på grodan. Hoppas han får till en bra bild också. Jag ska köpa några bilder nästa gång med. Förra veckan köpte vi 3 olika bilder. På ett av dem ser bäbin ut som Kronblom på sofflocket. Måste visa nån gång.

Har ej berättat för mina föräldrar än. Känns som om de känner på sig. Men vi bor 80 mil från varandra, så hur ska de kunna ana något? Jag funderar på att posta ultraljudsbilder till dem istället för att berätta via telefon.
I helgen kommer P´s föräldrar hit och då ska de få veta. De kommer att se på magen på en gång. Jag skulle lätt kunna vara i månad 8. Jag som ville ha en nätt mage. Men man kan inte få allt. Allt jag önskar mig är egentligen en frisk bäbis.