Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Ny vecka

Kategori: Allmänt

M somnade en timme innan normal läggdags idag. Orsaken är att hon inte sov mer än 20 minuter på sin eftermiddagslur idag. Hon var så trött och kinkig vid kvällsgröten, sedan somnade hon direkt vid tutten.

Hon har rullat runt för första gången på egen hand nu. Hon har nog kunnat det innan men bara inte haft motivationen. Hon har bara gjort det 2 gånger nu. Annars hör man ju om ungar som rullar runt hela tiden när de väl lärt sig. Hon visade upp sin cirkuskonst två gånger, sedan fick det vara. Hon är som mamma sin, vill inte behöva bevisa något för någon, hon vet att hon är bra och att hon duger ändå. :)

Japp, så var det en ny vecka och P ska jobba imorgon, för första gången på en vecka. Han var sjuk i förra veckan. Det känns konstigt att det bara blir jag och M imorgon, känns som om det var flera månader sedan det bara var vi två hela dagen. Men men...det går nog bra. Jag känner mig sådär, lite si och så med måendet. Har så mycket grubblerier som vägrar släppa. Kämpa, kämpa...

Solig tisdag

Kategori: Allmänt

Vi har haft besök i helgen av Ps bror och hans fru och seras 2 söner. Svärföräldrarna har också varit här. Det gick bra med allt. Jag var så irriterad innan de skulle komma, hade förra besöket i färskt minne. Jag och M blev då riktigt sjuka eftersom ena pojken hostade rakt ut hela tiden. Och han lyssnar aldrig på vad någon säger. Han är för bövelen 8 år gammal och han tittar inte på en om man frågar något och han svarar inte. Man kan fråga: Var det kul på leklandet? eller Var det kul att åka bil så långt? eller Vad har ni gjort idag? Men han svarar inte. Det är som om man inte fanns. Han har ingen sjukdom, utan det beror på dålig uppfostran. I de fall då föräldrarna märker att han inte svarar när någon tilltalar honom så borde de säga: Hörde du att X frågade dig något, eller nåt i den stilen. Men nej, de säger inget, de gör inget. Han får stå där tyst och titta förbi en och så står man där och får inget svar av en 8-åring. 

Allt gick som sagt bra, men man förundras över att de låter pojkarna vara så...outvecklade. De sitter inte ordentligt på stolen när de äter men föräldrarna säger inget. De skriker och gapar, de kan inte prata med vanlig samtalsvolym. M hade svårt att sova när de var här, både dagstupplurar och insomning på kvällen. Men men, de är här så sällan så det får vara. Jag tycker självklart det är kul att de hälsar på men ibland blir jag bara så irriterad.

Idag är det sol och fint, jag ska ut och plocka lite ogräs mellan plattorna.

Fy fy fy

Kategori: Allmänt

Imorgon kommer att bli en shit dag. Åh så får man ju inte tänka. Men risken finns. Jag måste bara vända det till något positivt. Orsaken... vi får kanske besök av P´s bror och hans fru och deras två dåligt uppfostrade söner. Förra gången de var här hostade ena pojken rakt ut hela tiden, ut på bordet och på maten och på alla. Jag och M blev störtförkylda. Jag avskyr ungen. Jag känner för att knäppa ungen, ärligt talat. Han är helt sympati- och empatistörd. Jag sa till honom att inte hosta rakt ut vid matbordet men han rör inte en min. Och så hostar han rakt ut igen. Vad mamman säger spelar ingen roll heller. Han hostar och hostar. Han kommer bli psykopat när han blir stor.  

Ibland måste man få vara omogen och få uttrycka sin avsky mot andras barn. Speciellt när folk inte kan uppfostrra sina söner.