Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Dagarna

Kategori: Allmänt

Det är enklare att vara mammaledig ju större barnet är. M är snart 1år och det är lättare nu när hon tar sig runt i huset för egen maskin. man kan sitta och bläddra i en tidning och bara ha koll på henne. Hon kan gå på upptäcktsfärd hur länge som helst, bara krypa runt och snabbt kolla så man är i närheten, och så sticker hon och pillar på en massa grejer.

Ibland kan tiden gå långsamt, jag längtar tills P kommer hem på eftermiddagen. Men M är så go så vi får tiden att gå. 2 prommisar per dag blir det nuförtiden. En plan för dagen är vad jag hade behövt när jag hade min förlossningsdepression och inte ens orkade gå på prommis vissa av dagarna. Många, alldeles för många dagar under vintern och våren har jag ägnat åt att vänta på att tiden ska gå. Det var då. Nu är nu. Nu är det bättre, tack för det. Allt har sin tid.

Imorgon har jag och M följande plan:

08-09: Gå upp och äta frukost. Överlevnadskaffet.
10: Gå till bibblan samt affären och köpa mjölk.
12: Mellis och sova middag. Lunch för mig när M sover. Kaffe.
14: Lunch för M.
15- Lek och bus.
16:15: P kommer hem. Kaffedags.

Sommaren är kort

Kategori: Allmänt

Sommaren går mot sitt slut...ja, inte än men snart så. Vi har haft lite besök, målat och rivit ut en garderob och gjort snyggt i vårt och Ms sovrum. Nu återstår att måla ett fönster på ovanvåningen så är det klart däruppe sen.

M snackar och snackar. Det är dock svårt att avgöra vilket hennes första ord är, för man vet inte om hon verkligen förstår den verkliga innebörden av orden. Men de ord hon sagt är: tuta, tutte, titta, titta där, där, och så förstås mamma (men hon säger mammmmmammma).

Jag fascineras och häpnar varje dag över Ms utveckling! vad stor hon är! Hon pekar med fingret mest hela tiden och säger dää eller titta, eller ibland titta dää. Hon kommunicerar så fint. Och när P matar henne säger hon Mmmmmm  mmm och ler mot honom efter varje tugga för han har lärt henne det! :)
Hon kryper omkring och är snabb på att åla sig fram som en mask.

I veckan ska P åka till sina föräldrar och hjälpa till med att lägga om ett tak. Jag stannar hemma. I vanliga fall hade jag åkt med, jag brukar tycka det är kul, men just nu är omständigheterna speciella.