Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Måndag

Kategori: Allmänt

Idag fick M för första gången på länge åka sele på P´s mage. Hon gillar!! I början satt hon med huvudet inåt bröstet och bara sov. Nu är hon så stor och medveten så hon kikar runt, huvudet vrider hon nästan varvet runt för att se allt roligt. Lampor i affärer är kul! Alla människor, alla saker... oj vad intrressant det är! hon har aldrig varit ledsen i vare sig selen eller när vi har henne i bilstolen i en kundvagn. Sorlet från affären är väl lugnande. Hon är så duktig, så lugn och nyfiken. 

Vi är uppe i 3 måltider per dag nu. Alltid med bröstet efteråt dock. Morgongröt, sedan lite puré till lunch och gröt igen till kvällen. Hon tussar dock minst lika mycket som innan, mina bröst bara växer av den ökade produktionen. Nu, från och med imorgon, tänkte jag, ska jag utöka till 4 måltider per dag. Hon ska få lite puré även vid 4-5-tiden. 

I helgen kommer kanske besök, P´s bror och hans familj bestående av fru och två barn, killar på 6 och 8 år. Riktigt ouppfostrade ena, sorry... Men som de gormar och har sig kan man knappast kalla dem väluppfostrade. Men men. Det kommer nog bli kul. 

Föräldragrupp imorgon. Godnatt.   

Snackig tjej

Kategori: Allmänt

Snart dags för ny babyträff med föräldragruppen. Denna gång ska en talpedagog vara med. Undrar varför... De flesta barn i gruppen, ja, alla faktiskt, är ju på jollerstadiet. Finns det någon intressant info man kan få av pedagogen nu, som handlar om joller? Eller kommer hon prata om framtida pratpremiär med mera? De första orden? Eller ännu längre fram? Man är ju så fokuserad på nuet, jollret och alla de nya konsonanterna och hur de kombineras på nya sätt, så man bryr sig inte så mycket om framtiden. Vi får se. Jag har ingen som helst aning om vad hon kommer att ta upp.

Apropå tal, vad säger M nuförtiden? Hon gormar som ett monster, fortfarande. Speciellt när hon är övertrött. Och så säger hon mycket Mmm-a-mmma---mma (jag tolkar det som att hon försöker säga "mamma"). Hon gurglar mycket, speciellt när vi säger Prrrrrrrutt! Hon älskar när vi gör r-ljud, hon ler och blir så förtjust! jag brukar säga Rock-tjej! Rrrrrocktjej! Rrrrrocktjej! Det diggar hon. Jaja, åter till vad hon säger. Gurgel och lite nya kombinationer med konsonanter varje dag.

Dålig eftersmak

Kategori: Allmänt

6-månaderkontrollen genomförd och allt är OK. Gropen i huvudet är ofarlig, resultat av att M legat för mycket på ena sidan som liten. Ja, hon är ju fortfarande liten, men de första ca 3 månaderna. Tyckte att läkaren var ganska skuldbeläggande, ungefär "ja, såhär går det när de ligger för mycket på ena sidan". Jo, det var exakt så hon sa faktiskt. Sånt vill man inte höra, hon kunde ha sagt det på ett bättre sätt. Samma ord men med annat tonfall. Nu lät det som: "ni fattar tydligen inte att ett spädbarns huvud är mjukt". M´s huvud är smått skevt pga detta, men det måste ju finnas andra barn som inte har helt symmetriska huvuden?! För vi har tänkt på detta med hur hon ligger men vi kan ju inte styra över det helt. Och jag har inte velat gå så långt (och aldrig tänkt att det är nödvändigt) som att lägga en rullad handduk så att hon inte kan ligga på ena sidan. 

Jag har lite dålig eftersmak av dagens kontroll. Vill inte känna mig som en dålig mamma. Ville ju absolut inte att hennes huvud skulle bli skevt. Varför har ingen sköterska eller läkare sagt det tidigare, att vi bör tänka på det isåfall? För huvudet har ju varit smått asymmetriskt hela tiden. Det kan inte vara helt ovanligt.

M sov förresten 10 timmar i ett sträck natten till igår, 9 timmar natten till idag. Vi får se vad som väntar inatt.

Put your worries aside. Nu ska jag inte grubbla mer. Jag har en undervar dotter som gör asgoa pruttblöjor och en underbar kille. Och jag är en bra mamma. Så det så.