Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Babyträff

Kategori: Allmänt

Imorgon ska jag och M iväg på en andra träff med föräldragruppen. Första gången var P med men eftersom han var den enda pappan så skippar han det i fortsättningen. Ingen idé att ta ledigt bara för att gå på föräldragrupp när det bara är tjejer och han. Det blir en lite annan dynamik när det är en man med, det kan vara så att vissa blir lite hämmade. Som första gången, då ingen riktigt ville berätta om sin förlossing. P trodde det berodde på att han var där och jag tror han kan ha lite rätt. Jag kan själv vara lite hämmad ibland i vissa sammanhang.

Får se hur det går att gå upp tidigt och se till att hinna amma och fixa med allt innan vi kommer iväg. Tur det är rätt nära, tar ungefär en kvart att gå. Hoppas alla kommer, det vore trist om nästan ingen kommer. Jag behöver verkligen gå på nåt sånt här nu när jag är ny på orten och allt. M behöver också lite socialt umgänge, vi har ingen släkt i närheten. Träffat P:s föräldrar och hans bröder med familjer ca 4 gånger per år. Så lite föräldraträffar och babycafé är super när man vill ut och se lite folk!

Nu ska jag natta M.

Söndag

Kategori: Allmänt

I helgen har jag målat i M:s rum. Citrongult blir det. Det ska till ännu ett lager färg på väggen då gult i allmänhet täcker dåligt. Får se om det blir imorgon. P är ledig varje måndag vilket är skönt. Tre dagar i rad då vi är alla tre, hela familjen. Sedan orkar man med 4 dagar igen...och man längtar hela tiden efter fredagen. Och vissa dagar räknar jag timmarna (ibland minuterna...) tills P kommer hem. mammadeppet gör att orken tryter. Men vissa dagar går så smidigt, utan att jag ens tänkt på det så är dagen förbi och jag kan konstatera att det varit en bra dag.

Jag är så supersugen på godis. Godiset som ligger i skåpet hånar mig med att jag inte får äta dem. Tortyr! Istället går jag och småäter på allt annat. Macka här, jordnötter där, yoghurt här...

Godistjej

Kategori: Allmänt

Fick några påsar av mitt favoritgodis Pantteri som inte säljs i Sverige. Glad i hågen smaskade jag i mig ett tjugotal för att efter amningen upptäcka att M blev hyper. Hyper super alltså! Läste då på innehållsförteckningen att de innehåller ett färgämne, E153. Så nu kan jag inte (kan kan jag väl men tänker absolut inte utsätta M för det!) njuta av dem förrän amningstiden är över, kanske om 6 månader. Jag har 1,5 kg pantteri i skafferiet... Choklad kan jag däremot njuta av, det är i stort sett bara fett och socker. Man får kolla innehållsförteckningen lite innan man äter. Marabou med krossad polkagris gör M hyperaktiv eftersom polkagrisarna innehåller ett rött färgämne. Hur gör ni andra? Skulle inte tro att de flesta ammande mammor låter bli godis... men man borde. Många vet nog inte om detta med färgämnen. Samma sak var det när M låg i magen, blev helt vild och sprallade omkring om jag åt färgglatt godis. Eftersom man inte vet hur ämnena påverkar en ny hjärna där miljoner nya celler bildas hela tiden så är det bäst att låta bli godiset.

Jag blir så jäkla frestad av godiset i skafferiet, jag ser påsarna när jag öppnar dörren... så jag måste köpa lite choklad eller annat gott idag. Det är ju fredag!