Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

30

Kategori: Allmänt

Jag fyllde 30 igår. P gick upp med M och gav henne gröt och jag fick ligga kvar och sova. Sedan blev jag väckt med frukost på sängen. Jättemysigt. Senare på dagen åkte vi tre ut på utflykt till Klåveröd och vandrade lite. Det blev inte så långt, ett par kilometer, eftersom P hade M i sele på magen. Men det är mysigt att vandra i trakterna, det är så vackert. I förrgår var vi i Kopparhatten och tog matsäck med oss. Superhärligt. Vi har varit dåliga på att fika i naturen, gå på utflykt innan, men nu när vi har M kommer det bli mer av den varan. Jag vill att M ska lära sig uppskatta naturen och att vara ute. Det är verkligen underbart att göra små utflykter!

Igår, på min födelsedag, ringde P´s föräldrar och hans båda bröder samt min bror. Ingen annan. Inte mina föräldrar, de skickade ett kort sms resp. mail. På min 30-årsdag... Man vet vilka man kan lita på efter en sån sak. Det trodde jag verkligen inte. Jag trodde inte min mor var SÅ omogen (eller jo, det kanske jag visste men hoppades att hon ändå skulle ringa och gratta eller skicka ett vanligt kort på posten) att hon inte ens skulle ringa på min 30-årsdag.

Idag ska vi nog ta en lite längre prommis. Måste röra på mig ordentligt efter tre dagars frossande.

Gick bra

Kategori: Allmänt

Allt gick bra med dopet, och med svärisarna och min far.  De verkade tycka om att sitta och snacka med varandra så det känns bra. Men dopet...Jag blev osäker på vid ett tillfälle om jag skulle läsa med i en bön eller vad det heter...så jag läste några rader i början, sen var jag tyst i kanske 5 rader och så mimade jag med i sista delen...haha. Kände mig bortgjord, men vad f*siken... det var nog ingen annan som tänkte på det än jag själv. Sedan var det sagt att vi dopbarnsföräldrar skulle sitta vid något tillfälle då alla andra stod (eller tvärtom? me jag hade ingen koll på när. Så jag tittade då och då bak på det andra paret vars son döptes för att se om de stod eller satt. :)  Jaja, det gick alltså bra med allt.

Sedan är det sååå typiskt mig att känna att jag har "något i näsan" när det är något speciellt, som dopet. Eller någon annan fest där man blir sedd av folk och ska vara extra fin. Kände det i kyrkan så jag stod därframme med blicken i backen. P sa efteråt: Men det passade nog in att se lite så undergiven ut i kyrkan. Haha!Tussastopp?

Kategori: Allmänt

Det gick bra med nattning igår. Hon somnade vid vanlig tid och var inte alls ledsen. Duktig tjej! Hon tittade mot soffan där vi brukar ta kvällsslurken, men hon accepterade att P la henne och hon somnade snabbt. När jag kom hem sov hon som en stock. Hon vaknade dock vid 3 inatt. Hon blev alltmer ledsen så jag gav henne tutten innan hon hann bli riktigt ledsen. Så nu undrar jag om hon kommer sova mycket sämre när vi slutar tussa...

Vi ska inte sluta på ett tag än, men när det väl blir så vill jag att hon ska fortsätta sova hela natten. Jag skulle vilja veta hur andra gör, som inte ammar. Och välling är det inte tal om, sådär som vissa gör att de har med sig välling i sovrummet för att ge direkt när barnet vaknar. Herregud, ett par bekanta till oss gav fortfarande välling i nappflaska till en 5-åring. Är det normalt? Jag vill veta vad folk gör när barnet vaknar kl 5-6, går de upp och ger gröt? Eller hur får man dem att somna om om man inte tar tutten? Ska man köra Anna Wahlgrens metod? Jag är lite tidigt ute eftersom vi ska amma kanske 2 månader till, men det gäller att börja fundera. Hon är tydligen redo att trappa ner...snyft! Jag gillar ju tussningen lika mycket som hon, det är mysigt.