Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Tips till nyblivna päron

Kategori: Allmänt

Tips till alla som väntar barn eller har nyföding: se till att göra barnet tryggt även när du inte är i samma rum. Dvs att man från början vänjer barnet att somna utan att ni behöver sitta där i en timme. Natta barnet (eller dagnatta), stoppa om det och säg nattinatti eller tuppituppi eller vad det nu kan vara. Ge en puss och klappa lite på täcket som om du rättade till det. Pyssla lite, liksom. Sen går du ur rummet. Vänta och se. Gå in på en gång om barnet blir ledset, så att hon/han lär sig att du alltid kommer om hn/han är ledsen. Men gå även in om det inte blir ledset men vänta ca 2 minuter. Upprepa så tills han/hon somnat. Och se gärna till att föra lite oväsen. Lite ljud, så barnet känner att ni är där i närheten. Då vet barnet att bara för att ni går ur rummet är ni inte borta, det förstår efterhand att ni alltid finns nära. Det skapar en trygghet som heter duga. Och barnet är tryggt i att ligga själv eftersom han/hon vet att när det skriker så kommer ni bums. Vi har gjort detta med M och hon är så trygg. Hon har alltid varit trygg i sig själv på detta sätt eftersom hn vet att vi kommer om hin "ropar". Det är det som är nyckeln, att alltid komma när barnet ropar. Och man ska skilja på "ropa på föräldern" och vanligt gnyende eller snack. Men det lär man sig efter några månader.

Omfix

Kategori: Allmänt

Vi är i full gång med målning här hemma. Det är så skönt att endast ha målning att göra, ingen renovering. men det var därför vi köpte just detta hus. Vi ska måla alla fönstren, ja, alltså runtom, inte själva glasen förstås :). Vita ska de bli. De är sådär åttiotals mörkbruna, eftersom huset är byggt 1983. Vi målar även alla dörrar och karmar eftersom de är i furu. Det är fina spegeldörrar så det blir sketsnyggt i vitt. Vi har målat en högtalare vit för att den ska passa in bättre i vardagsrummet. Vi har en mörk och en ljus del av rummet. Och så klär vi om dem, det där svarta högtalartyget tog vi bort och vi har köpt nytt tyg som man bara häftar på med en häftpistol. Supersnyggt och fräckt. Verkligen ett tips! Högtalare är ju inte så där jättesnygga i sig. 

m ligger däruppe och snackar, P lyckas inte få henne att somna...jag ska gå upp och ge henne tutten. Mammatussen gör att hon kommer somna bums!  

Andras barn

Kategori: Allmänt

Vi hade besök i helgen och det gick bra. 2-åringen kletade bajs på vår soffa bara...men jag hoppas mamman fick allting borttorkat som hon sa. Tur man har mörk soffa!

En sak som kan störa mig när andras barn förstör något hos en är att föräldrarna alltid säger: vänta bara tills er dotter gör likadant.

om om de inte ens skäms...eller känner att deras barn gjort något fel. En annan skulle känna sig dum för att man inte haft koll hemma hos andra. Men men. De kanske maskerar det bra eller nåt. Huvudsaken är att de åtgärdar det.