Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Unna sig

Kategori: Allmänt

Det kan inte nog poängteras hur mycket bättre jag mår utan mackor och bös. Även frukt ger mig snabba blodsockerhöjningar och blurrig mage och så är man hungrig efter en kvart. Ja, kolhydrater bör man alltså undvika i allt för höga doser. Märker på folk, t.ex på jobbet, som äter mycket mackor och frukt att de äter varannan timme. Man står sig bättre med lite högre andel fett i kosten och med kolhydraterna dragna ner till nästan obefintlighet.
 
Visst fuskar jag, fast jag skulle inte kalla det fusk. Snarare ser jag det som såhär: jag försöker ta hand om min kropp genom att dra ner på kolhydrater men jag älskar nybakt bröd och godis och äter det någon gång i veckan. Imorgon bitti ska jag t.ex grädda goda frallor av en "över natten- deg" som står i kylen nu. Tog receptet ur senaste ameliatidningen. Ska bli gott...
 
 

no sugar added

Kategori: Allmänt

Gått upp 3 kg över jul. Hur bli av med det? Vet ej, nu när jag sitter stilla på dagarna. Men jag ska. Jag kör med lågkolhydratkost eftersom det får mig att må bra. 
 
På jobbet pratar de om att de äter hälsosamt, de har frukt, både färsk och torkad och pratar om gröt. Jag håller tyst, vill inte skapa diskussioner. Men visst! Frukt i måttliga mängder är nyttigt. Men inte i massor, inte torkad frukt som är väldigt sött. Kroppen reagerar på det som på vilket godis eller socker som helst. Detta behov av att ständigt söta gröten, att söta yoghurten. Skippa det söta, säger jag. Ta det till helgen istället, och undvik att söta i veckorna så mår man mycket bättre.