Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Varva ner

Kategori: Allmänt

Ibland kommer jag på mig själv med att vara gravid. Det är en underbar känsla att känna grodan sparka därinne. Om ungefär 20 veckor kommer en baby. Förhoppningsvis. För varför är jag så orolig att något ska gå fel?
Jag har fått något slags kroniskt stressyndrom efter jobbet. Jag jobbar på att slappna av, men allt stressar mig. Jag frösöker föra allt jättesnabbt. Måste försöka varva ner. Svårt, men jag vill inte föda i vecka 22 så jag måste.

V 20

Kategori: Allmänt

Nu är det snart en vecka kvar till jul. Mycket ska hinnas med innan dess. 
 
Ultraljud nr 2, laga grönkålspaj, kålrotslåda, slå in resten av paketen... Ja, det var ju inte så mycket. Men detär alltid mer än man tror. 
 
Barnet sparkar tydligt därinne. Häromdagen hände något som skrämde mig lite. Min dotter satte sig plötsligt på min mage med stor kraft. Och vilket liv det blev i magen. Vilken kraft! Den sparkade och hade sig som om den hade blivit upprörd. Första syskonbråket! :)  Allt verkar dock vara OK. Men jag får akta mig för dotterns sparkar som ibland träffar min mage när vi sover. 
 

Förlåt

Kategori: Allmänt

...för att det var 5 veckor sedan senast. 
Idag ska jag på ultraljud och jag hoppas allt ser bra ut på skärmen.
Det har varit berg- och dalbaneveckor. Ja, från allra första början. Hormonerna gör mig irritabel och dottern säger ibland att jag är för grinig mot enne och mest mot P. Hon har till och med sagt att jag inte kommer att få julklappar. Åh, jag försöker bättra mig, men det är svårt när man får vredesutbrott inombords. För allt och inget. Jag har varit beredd att sälja huset för att P var oaktsam med en tallrik och hade sönder den i kanten. Det hände för 3 år sedan, men minnet av det... Ja, ni ser. På den nivån är det. 
 
Annars är allt OK. Har börjat känna rejäla, utan-tvekan-sparkar. 
 
Kräksjukan går på förskolan, dock inte på dotterns avdelning. Men innan den kommer och överraskar oss ska jag förekomma den och ha henne hemma nästa vecka så att vi ska kunna fira jul i harmoni.