Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Liten bit kvar

Kategori: Allmänt, Gravid

Jag längtar efter att få ta ett varmt bad. Jag har väntat efter operationen, på att såret ska vara läkt för att kunna bada innan förlossningen. Fram till i förrgår har en bit av operationssåret haft som en liten skorpa med suturtråd som sticker upp. Jag har inte vågat bada än eftersom jag inte vet om det kan infekteras. Jag drog ut tråden och nu får det läka några dagar. Sedan ska jag nog kunna bada innan slemproppen går. För efter förlossningen blir det ju inga bad på ungefär 3 månader, avslaget ska stanna av först. 
 
Nu är det ca 11-12 dagar kvar till BF. Jag känner av ischiasnerven och foglossning längst nere i bäckenet. Magen har börjat svälla upp och några små bristningar kommer jag nog få. Är rädd att abbyn ska bli stor. Jag hoppas på max 3400. M var 3280. 
 
Jag är lite skraj för att jag ska gå över tiden. Vill verkligen inte. Vill att babyn ska komma senast den 11/5.

Några veckor kvar

Kategori: Allmänt, Gravid

Har suttit en del i solen, nu, det piggar ju upp så bra. Men så upptäckte jag att jag fått fräknar. Ingen fara så långt. Upptäckte ockkså att jag fått melasma, pigmentfläckar på överläppen som ser ut som mustasch. Mindre trevligt. Har också fått fläckar på kinderna. Hoppas det försvinner. Nu vågar jag inte vara i solen så länge. Googlade förstås fenomenet och läste att man kan få det här även efter förlossningen pga hormonerna.
 
Jag hoppas att min clostridium difficile är botad nu, i och med antibiotikakuren. Blir lite nervöst att se hur magen reagerar efter att jag slutar med kuren imorgon. Jag har inte hört något från VC om eventuell resistens, så jag hoppas allt är OK. Ja, vilken resa denna trimester varit. Först brusten blindtarm, sedan tarminfektion. 2 kurer antibiotika som man helst inte ska ta som gravid. Hoppas babyn är OK. Minst sagt. 

Tillståndet

Kategori: Allmänt, Gravid, Gravidkrämpor

Jag är i vecka 38 nu. Operationsärret har läkt bra. Där är lite suturtråd kvar, som en knut, som jag inte vågar dra bort eftersom det ser ut som en sårskorpa. Får hoppas att den trillar av av sig själv.
 
Jag har börjat lite lätt med mina 2 kg hantlar igen. Känner tydligt att styrkan är borta, det tar emot att lyfta tungt. Och man ska ju inte heller lyfta tungt efter operation eller under graviditet. Men jag som hade hoppats hålla mig i form, jag får ta det lugnt och ta myrsteg till samma styrka som innan. Nu 3 veckor innan nedkomst ska mitt fokus ligga på att få upp konditionen, det gör både mig och babyn gott. Konditionsträning stärker även babyns hjärta, det är värt att tänka på. 
 
Är man i någorlunda god kondition under graviditeten påverkar det sannolikt förlossningen, eftersom både mamman och babyn är bättre rustade för att klara det styrkeprov som en förlossning innebär. Det ska vara min ledstjärna de kommande veckorna. 
 
Jag har börjat få problem med ischias. Precis som förra gången alltså. Jag var ute i trädgården och jobbade i flera timmar igår, med pauser emellan förstås, och då kände jag att nerven kom i kläm allt oftare. Speciellt när man lutar sig framåt eller ska sätta sig/ ställa sig upp. Det är väl bara att stå ut. Det försvinner sen. Förhoppningsvis...