Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Många tankar och lite oro

Kategori: Allmänt, Baciller, Gravid

I helgen var vi hos svärisarna. Svärmor är tyvärr inte känd för sin nogranna kökshygien, varför jag alltid är lite rädd att äta grönsaker och kyckling hos dem, då jag vet att hon inte vet hur man lagar mat på ett hygieniskt sätt. De bjöd bland annat på lax. Till det fanns kall sås, sallad och hemlagad potatissallad. Jag kunde inte bara ta lax, kände att det skulle generera frågor, och jag ville inte såra någon. Jag som vanligtvis är väldigt försiktig tänkte "hur stor kan risken vara?". Så jag tog även potatissallad. När vi kom hem fick jag diarre, feber och mådde illa. Det är fortfarande inte bra. Det är bara jag som blivit sjuk och därför är jag orolig att jag fått i mig listeria eler toxoplasma. Som gravid har man ju sämre motståndskraft. Dessutom har jag precis avslutat en antibiotikakur, vilket sämker motståndskraften ytterligare. 
 
Jag håller minutiös koll på babyn. Jag är jätteorolig. Har ringt barnmorskan men deras telefon krånglar jämt. Man kommer inte fram ibland trots att man ringer på telefontiderna. Jag vill ta prov för att utesluta de farliga bacillerna. 
Kommentera inlägget här: