Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Ur barnamun

Kategori: Allmänt

Det är bara för underbart vad M har för funderingar ibland. Ikväll när jag nattade sa hon bland annat:
 
-Mamma, var du redan gammal innan jag föddes?
 
-Mamma, växte pappa i din mage?

Snitt eller fitt...

Kategori: Allmänt, Förlossning, Gravid, Kejsarsnitt

En sak jag är orolig för är det här med moderkakan, om den kommer att ligga för nära öppningen. Det tog en del av min förväntan och spänning i fråga om förlossningen. Jag läste böcker om förlossningssmärta och försökte peppa mig. Och så kommer detta: eventuellt blir det snitt. Fitt eller snitt, det är frågan. Jag väljer det första. Alla gånger. Även om jag inte vet om jag kommer att spricka och isåfall hur mycket. 
 
Oron är egentligen helt onödig. Jag kan inte påverka utgången. Jag kan inte flytta upp moderkakan själv. Blir det snitt så blir det, och då får jag lita på att kirurgen gör ett bra jobb. Bara det inte är nån som har "ny på jobbet"-skylt på bröstet...Då springer jag. 
 

Hormoner med mera

Kategori: Allmänt, Gravid

Hormoner ställer till det ibland, det är ett som är säkert. Men de kan också göra bra grejer för en gravid. Som att ge mig finare hy, till exempel. Min hy har inte varit såhär fin sedan jag var 11. För sen började det hända grejer. Kanske är det östrogenet, kanske progesteronet?
 
 
 Om några veckor är det egentligen dags för glukosbelastningen. Jag ska dock inte göra den eftersom jag inte vill  hälla i mig socker i onödan. Kan jag få sitta och tugga i mig en 200-grams marabou under en kväll hemma, och sedan ta testet så OK. Men annars nej tack. Sist fick jag bra värden och jag hoppas på att kunna surfa på den vågen även dennna gång. Jag försöker undvika socker, förutom på helgerna, och även kolhydrater så långt jag kan. Men ibland är man bara sugen på nybakta frallor. Apropå kolhydrater, idag blir det Mac n´cheese till lunch.