Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Sömnen

Kategori: Allmänt

I och med att jag lämnar stora tjejen på förskolan tre dagar i veckan blir babyns sömn avbruten. Hon sover annars gärna mellan 23 och 09, med ett par avbrott för amning. Det är så synd att hacka upp hennes sömn, för jag tror det kommer påverka hennes förmåga att rätta sig efter rutiner. Och det skapar ju knappast harmoni för någon. 
 
Jaja, vi får hoppas på det bästa. Kanske blir det bra ändå. Jag hoppas verkligen det, eftersom allt gick så bra med M när hon var baby. Vi hade en klar stretegi för att få henne att sova hela nätterna, och för att få in rutiner, och det gick bra. Vi ska nog finna en väg även denna gång. 

Shoppat

Kategori: Allmänt, Baby, Shopping

Har precis klickat hem en sele och babysitter. De förra är borta på grund av en tråkig miss. Jag lade ut dem på försäljning på byns barnloppis. De blev inte sålda men jag fick ingen info om när sakerna skulle hämtas. När jag väl kom dit för att hämta sakerna var de borta, men utan att jag fått pengar för dem. Lite trist. Men nu är nytt på väg hem. En babybjörn original blev det på selen. Hoppas den funkar bra.
 
Klickade också hem en kudde som ska förhindra att babyn får platt skalle. M fick något platt bakhuvud trots att jag försökte vara uppmärksam och lägga henne åt olika håll. Det är väldigt lätt hänt att de får platt skalle. Hade jag vetat då att det finns hjälmar som kan "putta tillbaka" skallen hade jag kanske sökt efter en sån. Man får ju dåligt samvete när man känner att man orsakat det här. Jag var ju ändå den som var hemma mest med henne, så jag känner mig "skyldig", om nu någon alls borde göra det. 
 
Något mer behöver vi inte till babyn. Inga kläder, för vi har allt kvar sedan M var liten. Och av miljöskäl köper jag inget onödigt. Mår bara illa av alla föräldrar som fokuserar på sakerna, på shoppingen när de har baby. Och barn som har enorma garderober fulla med kläder som ska tillfredsställa föräldrarnas behov. Nej, vi försöker klara oss på så lite som möjligt. 
 

Systrar

Kategori: Allmänt, Baby, Syskon

Baby A är en ganska lugn baby. Allt annat än lugn är hon på kvällarna när hon inte får ligga vid tutten i timtals. Men det får både vi och hon ta. För övrigt är hon rätt nöjd. Sådär som många säger om andra barnet, nöjd med att ligga och titta och lyssna. Mycket beror det säkert på att det hela tiden finns ljud omkring en, med ett större barn i familjen. Storasyster tittar till och myser med A mest hela tiden. "Jag vill se babyns ansikte" är en fras jag hör flera gånger per dag. Hon är verkligen en go storasyster, ingen svartsjuka där alls. Hon är mån om babyn och vill hjälpa till med det mesta utom blöjbyten.