Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Rädsla

Kategori: Allmänt, Mat, socker

Jag är livrädd för att få en stroke eller hjärtinfarkt, så mycket socker som jag äter. En del forskare hävdar att socker till och med är farligare för hjärta och kärl än cigaretter. 
 
Jag får ofta konstiga känningar och fryser till is av rädsla. Men när jag känt mig OK ett tag är jag där och smaskar på godis igen. Ofta. 
 
Jag tänker på alla missbrukare som lever osunt, missbrukar alkohol och droger, socker och mat. Alla extremt överviktiga personer som levt på socker i hela sitt liv. Och så tänker jag att jag, som är relativt ung, får känningar och är rädd att bli allvarligt sjuk. Men livet är inte rättvist. En 20-åring kan få stroke, likaväl som en 50- eller 80-åring. Allt handlar inte om kosten, men genom att välja rätt kost kan vi säkert undvika och skjuta fram många sjukdomar. 
 
När ska jag börja leva som jag lär? Jag gjorde det tidigare, men efter denna graviditet är det svårt att hoppa på vagnen igen. 

Perfekt mellis

Kategori: Allmänt, Mat, Mellis

En perfekt vitamin- och antioxidantkick som dessutom är bakteriehämmande och antiinflammatorisk. 
 
Pressa två vitlöksklyftor i en burk gräddfil eller creme fraiche. Smaksätt med en nypa salt. 
Skär stavar av morot och gurka, dela färsk och rå blomkål i buketter. Dippa på!

Utveckling

Kategori: Allmänt, Baby

Baby A är nu 3½ månad. Hon ler och snackar mycket, är social och nyfiken. Hon visar inget större intrese för saker, utan vill vara social och vara nära oss. Hon är lugn även när hon ligger själv. Det är sällan hon klagar. På kvällarna kan hon bli hjärtskärande ledsen om jag duschar eller är borta en längre tid (mer än 5 minuter). Antagligen saknar hon tutten. Hon är i det stora hela en lugn och fin baby.