Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Slut

Kategori: Allmänt

Alltså...det förra inlägget skrevs i ett tillstånd av irritation och frustration. Det speglar inte riktigt verkligheten. Klart att han anstränger sig. Emellanåt. Det är väl bara så att han inte haft ork på senare tid. Jag har också varit jobbig. Och jag blir besviken på vissa synsätt han har. Så är det ju här i livet. 
 
Men jag längtar efter resan samtidigt som jag är rädd att det blir platt fall. Rädd att sitta där och känna frustration och vara helt slutkörd pga att han inte agerar i team med mig. Jag vill att vi ska vara ett team. Att vi ska visa varandra respekt, lyssna på varandra. Men han visar ibland tydligt att han inte vill prata med mig. Det är liksom bara det mest nödvändiga han pratar om. Går och tiger. Bara tittar snabbt på mig när jag säger något, utan att svara. Med andra är han jättesocial. Inte med mig. Sedan, när han någon gång pratar med mig längre än i 2 sekunder så blir jag nästan tacksam och jätteglad. Ni hör ju hur sjukt det är. Man är så nedslagen att man blir tacksam. Som ett försummat barn. Han visar inte barnen att jag är värdefull. Nej, tvärtom, han lyssnar inte alls på mig inför barnen. Han har ett sätt att sucka och smacka varje gång jag pratar och nu har äldsta dottern börjat göra likadant. Hon avbryter mig med ett uttråkat "mmm..." och tittar bort när jag börjar prata. Han skyller på att han är stressad när vi sitter alla vid matbordet. Fan vilken usel ursäkt. Vi vuxna måste ju vara ett team, lyssna på varandra. Men nej. Inte hans inte. 
 
Vilken jävla härva. Jag är ledsen. Det är inte såhär jämt men tillräckligt ofta för att jag ska vara helt slutkörd. Det har nog blivit bättre, men jag vågar inte lita på det. Jag fick en utmattningsdepression för några år sedan, delvis pga jobbet men också mycket pga detta. När jag berättade för vårdpersonal sa hon hånfullt: Men du är ju arbetslös! Då hade jag precis blivit uppsagd. Och kunde alltså inte vara utmattad eftersom jag inte hade jobb enligt henne. Fy fan vilket bemötande. Drog ner mig ännu mer. 
Kommentera inlägget här: