Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Lågkolhydratförsöket...

Kategori: Allmänt, Hälsa, Kost, Low carb, Lågkolhydratkost, Mat

Jag ger mig skjälv en eloge...
 
Jag har klarat av att dra ner på kolhydraterna under den senaste veckan. Yey! Mår så mycket bättre. 
 
Jag tar ett steg i taget. Åt till exempel mannagröt i morse. Gjord på mjölk och grädde. Mmmm... Så fet och god. High carb high fat. Ibland är det OK när suget sätter in. 
 
Har haft en chokladkaka med 86% hemma i skåpet som jag nallat av i veckan. En eller två bitar när man är som mest sugen. Ska fortsätta med det. 
 
För ett drygt år sedan var jag avvänjd från socker. Om jag tog något sött tyckte jag inte ens om det längre. Till och med en bit geisha smakade bara för sött. Jag vet inte om jag kommer dit igen. Kanske... 
 
Mitt mål just nu: Äta godis en gång i veckan. Äta fikabröd en gång i veckan. Utesluta pasta, vitt bröd, potatis. Äta det endast på restaurang om det inte finns alternativ. Äta mörk choklad (86%) eller en stor bit brie när jag håller på att tappa förståndet av sötsug. 
 
Jag tror det kommer att funka. Jag har varit där och jag ska dit igen. 
 
Varför trillade jag "dit"? Jag var gravid och den sista trimestern blev sötsuget stort. Ännu värre efter förlossningen då amningshormonerna gjorde att jag ville ha godis var dag. Och tyvärr blev det så...
 
Men nu känner jag redan av fördelarna av lågkolhydratkosten. 

Onsdag

Kategori: Allmänt

Igår var första dagen för stora tjejen M på förskolan efter jullovet. Där var en ny pedagog. M hade på sig en för liten tröja, för att hon ville. Vem är jag att tvinga henne att byta? Så idag glömde jag borsta hennes hår pga superstress. Hennes hår ser ut...och nu överdriver jag inte, som om det inte blivit borstat på 2 veckor. Hon får dreads över en natt. Skratta inte, jag l o v a r. Det är verkligen så illa. Så nu undrar jag vad den här nya pedagogen tänker, blir det anmälan om vanvård till soc eller inte?
 
Nej, usch. Det värsta är att hon slog sig på bildörrens kant i morse. Örat svullnade upp, så jag fick be dem på förskolan att hålla lite koll. Hoppas hon får en bra dag. 
 
Nu längtar jag till helgen. Två glas vin och läsa lite i en bok. Det är Drömmen...