Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Revbenssparkar och svullnader?

Kategori: Allmänt

Läser noggrant alla vecka-för-vecka-redogörelser för graviditeten, både på gravid.se, growinglife.se och tidningar och böcker. Jag har väntat på att grodan ska börja sparka på revbenen sådär smärtsamt som alla säger att de gör. Men det kommer inte. Snart är jag i vecka 33 (om en dryg vecka) och då står det att dessa sparkar upphör. Vadå upphör? Jag får väl vara glad över att ha sluppit revbenssparkar. Men de kanske kommer senare för min groda...?

En annan sak jag väntar på, som jag dock helst slipper, är vattenansamlingarna som alla pratar om. Och som alla verkar få. Jag har inte fått vare sig svullna fötter eller ben än. Kanske kommer det mot slutet. Jag gick igår in i vecka 32 enligt senaste mens, men eftersom ultraljudet visade på en lite mindre bäbis skjuter jag fram starten på varje ny vecka till måndag. Så om 2 dagar är jag i 32. Vi får se vilka krämpor som kommer.

Jag har fått nya krämpor som jag tror beror på graviditeten:

* Ont i foten. Känns som om jag stukat den fastän jag inte har det. Kan vara foglossning i foten. Bara den inte breddar sig och blir big-mama-foot.

* Tandvärk vid visdomstanden. Tandköttet blöder lättare och tänderna sitter inte fast lika hårt som vanligt. Tandtråden kommer lätt in i alla hålrum där det tidigare var tajt om plats. Jag väntar dock med tandis tills grodan är ute. Vill inte röntgas med grodan i magen. Ska borsta omsorgsfullt fram till des (om ca 3 månader, så man hunnit läka och kan gå till tandis utan att blöda ner hela stolen).
Kommentera inlägget här: