Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Vikten av Kosten

Kategori: Allmänt

Jag har under många års tid ätit enligt GI-kostråd men med en massa fusk. När jag fuskar vet jag dock om det och vet att jag kan vänta mig blodsockertoppar och extrema fall vilket påverkar mitt humör på ett negativt sätt. Jag har länge hållit ett avstånd till LCHF eftersom jag inte riktigt litat på att det verkligen är hälsosamt. Jag har nosat på det, läst en hel del om det och ändå hållit det på en armlängds avstånd. Lite av rädsla för allt fett, såsom man blivit itutad hela livet. Allt ändrades när jag läste "Matrevolutionen" som faktiskt är skriven av en läkare. Jag skämtade tidigare om folk som ser boken som en bibel och menade att de nog inte riktigt har någon kritisk hållning till det hela. Fortfarande i min övertygelse om att fett är farligt. Men som sagt, när jag själv läste boken så hände något. Nu ser jag själv den som näst intill en bibel. Och jag kan bara rekommendera den till alla. Alla. LCHF-kosten ger mig ett bättre liv. En normal kost, med mängder av pasta, potatis, ris, flingor och mackor har gett mig:
 
- Extremt dåligt humör pga blodsockerfall. 
-Dålig hy.
-Perioder av viktuppgång som är deprimerande i sig. 
 
Jag följer inte LCHF så strikt, jag är nämligen fast i sockrets våld och det är rätt najs emellanåt faktiskt. En påse gottis till helgen är paradiset. Men jag är medveten om hur det påverkar mig. Kunskap är nyckeln till allt, läs på och lär dig allt om hur kosten påverkar dig så kan du göra lite som du vill. Du kommer att vilja äta enlligt LCHF av den enkla anledningen att den får dig att må bra. Once you go LCHF you never go back. Denna kost förbättrar ofta adhd-symtom, värkproblematik, eksem, prostatabesvär och många fler krämpor och symtom. Övervikt är kanske det mest iögonfallande som denna kost motar bort, och sedan alla följdsjukdomar på det som man slipper.
 
När jag ätit en LCHF-frukost börjar jag vänta, efter ungefär 2 timmar, på om inte hungerkänslorna snart ska ge sig tillkänna. Jag väntar, jag undrar, jag väntar lite till. Men hungern dröjer, det är det som är så bra med LCHF, man behöver inte äta 6 gånger per dag. Inga kolhydratrika mellisar som snabbt gör dig hungrig igen. Bara fett bra mat.