Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Oro och allvar i bloggen

Kategori: Allmänt

Jag har lagt mina bloggar på paus ett tag, och nu går jag i tankar om attpå allvar  komma igång med en blogg snart igen. 
 
Allt som oftast kommer jag på något jag vill tipsa om, eller vädja till folket om. Då saknar jag en blogg. Min drivkraft ligger i att hjälpa människor, inspirera och ge tips som underlättar och förbättrar. Min stora passion är att få folk att leva miljövänligt för att bromsa och vända växthuseffekten. Jag förstår inte hur människor kan vara blinda för vad som kommer att ske. Hur kan man leva ett liv som genererar utsläpp, som smälter polarisarna? För att vara pessimistisk och realistisk enligt de teorier som blir starkare: våra barn och barnbarn kommer att gå under i ett kaosartat samhälle där lagar och regler inte längre gäller då extrema väder stänger och fördärvar allt och där katastroftillstånd råder. ÄR NI INTE OROLIGA? Vad gör ni för att dämpa effekterna av växthuseffekten?
Polarisar smälter, och vi lever som vanligt. HUR? VARFÖR? Vad gör jag?
 
Jag får ångest av att köra bil, pga utsläppen. Därför minimerar jag bilkörningen. Jag har dessutom en liten och snål bil. Nästa bil blir en elbil. 
 
Åker vi ut med bil så passar vi på att uträtta många ärenden. Jag kör absolut inte flera mil för att handla lite grann.
 
Jag shoppar inte onödiga prylar och kläder längre. Det märks på bankkontot.
 
Jag använder kallvatten så långt som det är möjligt. Det som ska handdiskas sker i kallvatten. Varmvatten endast till dusch. 
 
Jag offrar aktiviteter för miljön. Istället för att ta bilen varje helg stannar vi hemma och hittar på saker. (Bra för plånkan med). Någon måste göra uppoffringar. Varför smälter polarisarna? För att vi lever det liv vi idag tar för givet. 
 
En sak till... jag ska aldrig, aldrig mer flyga. Jag bojkottar flyget och jag vill att fler ska göra samma sak. Vi behöver inte resa så mycket. OK, du vill det? Är det värt det med tanke på klimatförändringarna. Jag tycker inte det.