Powerpuffen

2-barnsmamma som lever för de små ögonblicken. Älskar trädgård, mat och vin.

Kilovis

Kategori: Allmänt

Jag har inga graviditetskilon att bli av med. Jag har däremot amningskilon! De ska av illa kvickt. Jag vill komma i mina kläder utan att ha en putmage som jag måste dra in för att inte få kommentarer om att en trea är på väg.
 
Det är lite infekterat det här med vikt. Varför jag ändå skriver om det, det beror på mitt synsätt som följer: är det OK för män att skriva om det? Ja, då är det OK för kvinnor. För om en man skriver att han gått upp några kilon när hans kvinna var gravid, och nu ska försöka bli av med dessa, då är det ingen som bryr sig. Men när en mamma skriver att hon ska gå ner, ja, då vikthetsar hon. Och det är så jäkla skevt. Jag bryr mig inte om du gått upp 5, 10 eller 30 kilo och sedan inte går ner dem. Jag pratar inte illa om överviktiga. Jag vet bara vad jag trivs med, och det måste jag få skriva. Jag pratar inte högt om det, däremot. Bara skriver, bloggar om det. För jag resonerar såhär: Jag ser inte kvinnor som stackars omyndiga, viljelösa saker som måste skyddas från vikthets för att de annars köper ett helt koncept och tvingar sig underkasta sig det. 
 
Jag köper inte att jag är en dålig förebild som skriver om viktnedgång. En man som vill gå ner 5 kilo är ingen dålig förebild för andra män. Varför skulle jag då vara en dålig förebild? För att samhället ser ut som det gör? Nej, den gubben går inte. Varför inte börja med att kvinnor får göra allt som män får utan angrepp från andra kvinnor? Vad sägs om det?
Kommentera inlägget här: